• Naš Email : info@molin.si

O magneziju Presenetljiva dejstva!

Dejstvo je, da je magnezij v telesu tisto, kar poganja notranjo baterijo in je nujno potreben za dobro psihofizično počutje.


Magnezij je izjemno pomemben predvsem za zdravo živčevje, mišice in kosti, sodeluje pa tudi v reakcijah presnove v telesu. Znanstveniki so ga poimenovali kar antistresni mineral oz. balzam za živce in mišice.


Pomembno! Prehranska dopolnila Molin narejena na osnovi magnezijevega koloida zagotavljajo 15% priporočene dnevne vnose (PDV) magnezija.


Pomanjkanje magnezija je mnogokrat ne-diagnosticirano, saj se le-to ne pokaže na testu krvi. Simptomi pomanjkanja se običajno kažejo kot bolečine v nogah, mišični krči in pomanjkanje energije. Če ignoriramo te zanke, lahko pride do bolj resnih težav, zato je pomembno, da poskrbimo za zadosten dnevni vnos magnezija v telo. Pomanjkanje magnezija je prav tako povezano z depresijo, kardiovaskularnimi boleznimi in revmatizmom..


Dejstvo! Dodatek magnezija vam lahko pomaga umiriti misli in pripomore k dobremu spancu. To je dokazala tudi študija iz leta 2012, objavljena v Journal of Research in Medical Science. Ko je 46 pacientov prejemalo dodatek magnezija ali placebo v času 8 tedenske študije, je skupina, ki je prejemala dodatek magnezija doživela znatno povečanje časa spanja, lažje so zaspali in imeli višje koncentracije melatonina (hormona, ki je odgovoren za "zaspanost") in nižje ravni kortizola, hormona, ki ga povezujemo s stresom


Ne spreglejte! Magnezij ima pomembno vlogo pri nevromišičnih signalih in mišičnih krčih. Če nimate dovolj magnezija to lahko privede do mišičnih krčev.